بازسازی
دانستن اینکه بازسازی چیست؟ یا الگوریتم های بازسازی چیست؟ و چه اصول و مراحلی دارد به شما کمک خواهد کرد تا با دید بازتر و آگاهی بیشتر نسبت به بازسازی مکان مورد نظر خود اقدام کنید. اگر بخواهیم بازسازی را در کلمه معنا کنیم، مترادف مرمت میباشد. در واقع به کلیه فعالیت هایی که برای تغییر یا استحکام بنا به کار گرفته میشود را بازسازی میگویند. بازسازی در مفهوم به معنای مرمت، اصلاح و رسیدگی می باشد. البته در حوزه معماری هم به مجموعه ای از فرآیندهایی گفته می شود که در جهت تغییرات کلی یا جزئی در ظاهر منزل یا بنا صورت می گیرد. از اهداف معمول در این تعمیرات می توان به مقاوم سازی ، تغییر نقشه ساختمان و تغییر کاربری بنا اشاره کرد. حتما بایستی فرآیند های تعمیرات با مدیریت و مشاوره مهندس صورت بگیرد؛ زیرا در تخریب دیوار بدون بررسی نقشه مهندسی ممکن است به لوله کشی آسیب زده شود. متخصصان و مشاوران در شرکت آرت دکو آماده ارائه هر گونه مشاوره و پاسخ به سوالات شما در زمینه بازسازی هستند.مراحل بازسازی؟
پروسه تعمیرات و تغییرات بایستی طبق اصول بازسازیِ پیش رفته و مراحلی را طی نماید. این مراحل شامل موارد زیر هستند.
- پیدا کردن یک پیمانکار متعهد: یک پیمانکار خوب از کلیه قوانین و اصول مربوط به تعمیرات آگاهی کامل داشته و با علم بر آن عملیات مرمت را شروع میکند. در واقع پیمانکار بایستی از تجربه، تبحر و علم کافی برخوردار باشد.
- بررسی میزان تعمیرات و تعیین بودجه: برآورد هزینه ها نیز از دیگر مراحل مرمت به شمار میآید و اهمیت زیادی نیز دارد. مشخص کردن میزان بودجه مورد نظر به شما در برنامه ریزی کمک زیادی خواهد کرد. شما میتوانید میزان مرمت هر بخش را مشخص کرده و جداگانه برآورد هرینه کنید.
- طراحی و برنامه ریزی: بهتر است هر آنچه را که در نظر دارید و مطابق نظر و سلیقه شما است روی کاغذ پیاده کنید. این کار یک دید کلی به پیمانکار خواهد داد.
- تخریب: عملیات تخریب قسمت های در نظر گرفته شده بایستی با دقت بالایی انجام گیرد، تا از خسارات مالی و جانی جلوگیری گردد.
- شروع عملیات اجرایی: بعد از اتمام عملیات تخریب و پاکسازی فضا از تفاله های ساختمانی، باید بر اساس برنامه ریزی و طرحی که از پیش آماده شده است نسبت به اجرای عملیات مختلف بازسازیِ ساختمان اقدام کرد
بهترین طرح بازسازی کدام است؟
اگر قصد بازسازیِ ساختمان خود را دارید، پیشنهاد میکنیم از یک شرکت پیمانکاری و معتبر در این زمینه کمک بگیرید. معمولا این افراد به صورت اصولی و طبق قوانین بازسازی عمل میکنند. آنها پس از بررسی و برآورد میزان تغییرات و تعمیرات یک طرح را به شما ارائه خواهند داد و کلیه عملیاتی که قرار است برای بازسازی صورت گیرد را مشخص میکنند.
این طرح یک دید کلی به شما و پیمانکار میدهد تا بتوانند روند بازسازی را مطابق با آن پیش ببرند. این طرح ها زمانی به نتیجه خواهند رسید که مطابق با سلیقه کارفرما و طبق اصول مهندسی پیمانکار اجرا شوند. یکی از مریت های استفاده از طرح بازسازی این است که پروسه بازسازی سریعتر از آنچه که فکر میکنید پیش خواهد رفت
تفاوت نوسازی و بازسازی
بسیاری از ساختمان های کهنه و قدیمی ، مشکلاتی دارند که نیاز به نوسازی یا بازسازی دارند. این دو مفهوم یکی نیستند ، اما در اکثر اوقات به اشتباه به جای هم به کار می روند. در حالی که این دو موضوع از لحاظ فنی هم با هم تفاوت های بسیاری دارند و به نیروهای متخصص با مهارت های متفاوت نیاز دارند.
هزینه بازسازی نسبت به نوسازی بیش تر است ؛. زیرا نیاز به تغییرات گسترده و نقشه های پیچیده دارد، ولی نوسازی معمولادر برخی قسمت های داخلی رخ می دهد.
در تعمیر نوع اول، یک ساختمان فرسوده و غیر قابل سکونت به طور کامل تخریب می شود و زمان بیش تری را هم می طلبد. اما در نوسازی تغییر در چند قسمت ساختمان صورت می گیرد، و بیش تر جنبه ارتقا کارایی و تزیینی دارد.
بازسازی ساختمان اداری
محیط های اداری از رفت و آمد بسیاری برخوردار هستند و همین دلیل خواهد شد تا ساختمان های اداری نیاز بیشتری و تعمیر و مرمت پیدا کنند. برای این کار باید فضای کار براساس نیاز تفکیک و تقسیم بندی شود. اینکه چند فضای مجزا لازم است، موقعیت قرارگیری آنها به چه شکل باشد؛ از جمله مسائلی است که در تعمیر ساختمان های اداری وجود دارد.
بازسازی خانه های روستایی
خانه های قدیمی و روستایی آرامش خاصی را برای افراد تداعی میکنند، همین دلیلی خواهد شد تا از تخریب این خانه ها منصرف شده و به فکر بازسازیِ آن باشند. بازسازیِ این خانه ها اغلب به دلیل بافت قدیمی و بعضا کلنگی آنها دشوار بوده و نیازمند کمک گرفتن از یک تیم متخصص میباشد. برای مثال مهمترین بخشی که در بازسازیِ این نوع از خانه ها مورد نظر قرار خواهد گرفت، تخریب است. تخریب خانه های قدیمی بایستی با نهایت دقت و انجام گیرد تا از خطرات احتمالی جلوگیری گردد
بازسازیِ خانه ویلایی و قدیمی ؟
علاقه به خانه های ویلایی به خصوص در شهرهای بزرگ رو به افزایش است. این خانه های قدیمی با وجود اینکه چندیدن دهه از عمر خود را گذارنده اند، اما هنوز هم از طرفداران زیادی برخوردار هستند. تنها موردی که درباره خانه های ویلایی و قدیمی وجود دارد، این است که احتمالا به تعمیرات و بازسازیِ نیاز خواهند داشت.
بسته به میزان تعمیرات، نحوه بازسازی متفاوت خواهد بود. گاهی نیاز است که فقط از لحاظ ظاهری تغییراتی ایجاد شده و وسایل قدیمی با وسایل جدید و مشابه آن تعویض گردد. در برخی موارد نیز نیاز خواهد بود تا به لحاظ ساختاری تغییراتی ایجاد گردد تا بنا تقویت شده و مستحکم شود.
بازسازی نما
نمای ساختمان بیش از هر چیزی در ارزش و زیبایی آن، اثرگذار است؛ اما پس از گذشت چندین سال معمولا دچار فرسودگی شده و زیبایی و شکل خود را از دست خواهد داد. علاوه بر این معمولا هنگامی که نمای ساختمان فرسوده میشود، خطراتی مانند سقوط مصالح و سنگ های نما را به همراه خواهد داشت. از این رو بازسازیِ نمای ساختمان بهترین روش برای جلوگیری از این مشکلات است. نمای سنگ، آجری، کامپوزیتی و رنگ شده از انواع نما بوده که برای بازسازیِ هرکدام تدابیر مختلفی نیاز است. بنابراین بهتر است تا از یک تیم متخصص در این زمینه کمک بگیرید.
آیا خراب کردن خانه و بازسازی ارزان تر است؟
در بازسازی چه چیزی اولیویت دارد؟
تفاوت بین بازسازی و مرمت چیست؟
هزینه بازسازی
مهمترین مسئله ای در پروسه بازسازی مورد توجه قرار میگیرد، برآورد هزینه آن است. اما برای اینکه به صورت دقیق این هزینه مشخص شود بایستی هر بخش از ساختمان جداگانه بررسی شده و جزئیات به کاررفته در آن تعیین گردد. برای مثال در آشپزخانه معمولا حجم تغییرات بیشتر از دیگر بخش ها است. برداشتن دیوار آشپزخانه قدیمی، تعویض کاشی و سینک و شیرآلات ظرفشویی و تغییر در طرح آشپزخانه و افزایش زیبایی آن تعدادی از کارهایی هستند که برای بازسازی آشپزخانه انجام میشوند. از این رو هزینه ها به شکل جداگانه مشخص شده و شما با دید بازتری بازسازی را شروع خواهید کرد.
عوامل تاثیرگذار بر هزینه بازسازی
می توان گفت بودجه ای که برای تعمیر خانه خود یا بازسازی آن در نظر دارید تعیین کننده بسیاری از انتخاب هایتان در زمان انجام کارخواهد بود پس با آگاهی از این موضوع می توان تصمیم های بهتری گرفت. زمان تاثیر فراوانی در هزینه های ایجاد شده برای بازسازی خانه خواهد داشت. فصل های مناسب برای بازسازی ساختمان فصل های بهار و تابستان هستند. در فصول سرد سال علاوه بر این که کار کردن کارگران سخت تر است ، قیمت مصالح هم بالاتر از نرخ معمول است.
مصالح مورد نیازی که برای استفاده در دیوار ، کف پوش و ….. استفاده می شود، نقش تعیین کننده ای در مقدار هزینه را داراست. مصالح برای بازسازی ساختمان دارای طیف گسترده ای می باشند و بسته به بودجه شما، سلیقه شخصی و دکوراسیون محل قابل انتخاب هستند. پس دقت لازم را باید در این زمینه داشته باشید. هم چنین نوع آب هوا هم در انتخاب مصالح می تواند نقش پر رنگی داشته باشد.
هر اندازه که متراژ بیش تری برای تعمیر داشته باشیم ، میزان کار انجامی هم افزایش می یابد ودر نتیجه هزینه ها هم به نسبت مستقیم افزایش خواهد یافت. برای کاهش هزینه می توان از تعمیر بخش هایی که نیاز به تعمیر و نگهداری ندارند صرف نظر کرد.
میزان فرسودگی ساختمان و حجم کار ، پر رنگ ترین نقش را در تعیین هزینه دارد. هر اندازه که قدمت ساختمان بیش تر می شود ، هزینه تعمیر ساختمان یا بازسازی هم افزایش پیدا می کند.
چرا بازسازیِ در جنوب با شکست مواجه می شود
بیشترین بافت فرسوده و قدیمی در جنوب قرار داشته و برای بازسازی این ساختمان ها نیاز به ارتقای زیرساخت ها میباشد. از این رو دولت برای بازسازیِ این بافت های فرسوده تسهیلات و وام هایی در نظر گرفته تا بازسازیِ و نوسازی این مناطق انجام گیرد و اما این تسهیلات معمولا شامل بخش ها و محدوده های مشخصی از جنوب هستند.
به این معنی که اگر ملک شما در محدودههای بافت فرسوده قرار نداشته باشد، وام بافت فرسوده به شما تعلق نخواهد گرفت. از طرفی افرادی که در این محدوده ها زندگی میکنند علاقه ای به تغییر و بازسازیِ نشان نمیدهند که باعث شده تا روند بازسازی در این مناطق به درستی پیش نرود.
قوانین بازسازی
امروزه به دلیل افزایش وشلوغی جمعیت ، با کاهش تراکم جمعیتی روبرو هستیم. این امر موجب گسترش آپارتمان نشینی شده است، پس ایجاد قوانینی در حوزه ساخت و ساز ضروری است. برخی از قوانین به شرح زیر است:
برای انجام اقداماتی مثل تخریب دیواره های داخلی ، جا به جایی راه پله و جابجایی دیواره های پارکینگ حتما باید مجوز های لازم از شهرداری کسب کرد. در غیر این صورت فرد به عنوان متخلف شناخته شده و ملزم به پرداخت جریمه و یا حتی تخریب سازه می باشد. به یاد داشته باشید که انجام کارهایی مثل تخلیه و حفر چاه فاضلاب ، تعمیرات لوله کشی ، سیمان کاری و سفید کاری نیاز به تهیه مجوز از شهرداری نیست .
در نظر داشته باشید که تغییر کاربری هم نوعی بازسازی است و طبق ماده ۱۰۰ نیاز به تهیه مجوز دارد.
اصول بازسازی
اصول بازسازی ساختمان به مجموعه ای از کارها گفته می شود که باعث افزایش طول عمر مفید بنا ، نو شدن ظاهر آن و کاربردی شدن فضا ها و کاهش هزینه های اضافی می شود.
در اصول تعمیر ساختمان، اولویت بندی یک اقدام مهم برای برنامه ریزی ساختمان به حساب می آید. مراحل انجام یک پروژه بازسازی به سه مرحله کلی تخریب ، ساخت و طراحی داخلی تقسیم بندی می شود. در مرحله تخریب شما در این مرحله دیوارها و قسمت هایی از ساختمان را که شما نیاز به حذف دارید با مشورت شرکت های ساختمانی و مهندسین حذف می کنید، در این مرحله توجه لازم را به امنیت کارگران و همسایگان داشته باشید.
مرحله اصلی در انجام بازسازی یک بنا، مرحله ساخت آن است که تمامی نقاطی که مورد تخریب قرار گرفته اند مورد ساخت و ساز مجدد قرار می گیرند. در این. مرحله کارهایی مثل سیم کشی برق، لوله کشی ، اجرای سیمان کاری و …. صورت می پذیرد.
مرحله آخر در بازسازی یک ساختمان ، طراحی داخلی و انجام امور مربوط به تزئین و زیبا سازی داخلی و یا نماسازی ساختمان است. گچ کاری و سقف کاذب ، نصب کاغذ دیواری ، ساخت کمد های دیواری از جمله مراحل مربوط در طراحی داخلی است.
بازسازی در تهران
گروه مهندسی معماری Artdecostyle با بهره گیری از بروز ترین متد های روز دنیا و با داشتن کادری مجرب در خدمت شما عزیزان است تا بازسازی در تهران را برای شما در سریع ترین زمان به انجام برساند
نظرات و پیشنهادات خود را برای ما بنویسید
سوالات متداول
اگر بخواهیم بازسازی را در کلمه معنا کنیم، مترادف مرمت میباشد. در واقع به کلیه فعالیت هایی که برای تغییر یا استحکام بنا به کار گرفته میشود را بازسازی میگویند.
- پیدا کردن یک پیمانکار متعهد
- بررسی میزان تعمیرات و تعیین بودجه
- طراحی و برنامه ریزی
- تخریب
- شروع عملیات اجرایی
در آشپزخانه معمولا حجم تغییرات بیشتر از دیگر بخش ها است. برداشتن دیوار آشپزخانه قدیمی، تعویض کاشی و سینک و شیرآلات ظرفشویی و تغییر در طرح آشپزخانه و افزایش زیبایی آن تعدادی از کارهایی هستند که برای بازسازی آشپزخانه انجام میشوند. از این رو هزینه ها به شکل جداگانه مشخص شده و شما با دید بازتری بازسازی را شروع خواهید کرد.
لطفا برای تماشای ویدئو زیر فیلتر شکن خود را روشن کنید.
4 پاسخ
بسیار متشکرم از مقاله عالیتون
سلام و خسته نباشید
یه سوالی دارم یک خونه ۱۰۰ متری با قدمت ۲۹ ساله رو بهتره بازسازی کنیم یا تخریب ؟!
سلام وقت بخیر
در مورد هزینه بازسازی میخاستم مشاوره بگیرم
سلام لطفا با شماره تماس های داخل سایت تماس حاصل فرمایید